Hvad kan jeg gøre for dig?

Hvordan bidrager jeg bedst til din, og din hests, fysiske performance og velvære?

Med KheironCare får du en seriøs og helhedsorienteret medspiller i dit team. Jeg kigger ikke kun på hesten, men på hele equipagen, og gerne i samarbejde med resten af teamet, da jeg tror på at samspillet på tværs af faggrupperne skaber de bedste resultater. Du kan finde en oversigt over nogle af mine samarbejdspartnere her.

 

Målet med KheironCare er en forebyggende og præstationsfremmende tilgang til ridesporten, hvad enten det drejer sig om ridning på topplan, eller hobbyplan. Øg din hests almene velbefindende gennem løsgørende og afspændende kropsafbalancering. Tag hånd om din egen sundhed og opnå en bedre balance, både fysisk og mentalt.

 

Lad KheironCare være din sparringspartner, og sammen skaber vi en løsning, der passer ind i dine mål og drømme.

Hvad får jeg ud af det?

 

 • Muskler og bindevæv løsnes og blødgøres og smidiggøres, og forebygger på den måde belastningsskader, spændinger og ubalancer, samt fjerner eventuel træningsømhed og - stivhed.
 • Hesten opnår hurtigere restitution, bedre balance og større arbejdsglæde. På den måde får du som rytter en hest, der er langt lettere og blødere i arbejdet under rytter, samt en gladere og mere veltilpas makker i det daglige.
 • Øget cirkulation der fremmer udskillelsen af affaldsstoffer og kan på den måde hæmme forekomsten af galde og hævelser.
 • Pelsen bliver mere blank pga øget aktivitet i hårsækkene.
 • Mange heste finder massagen afslappende og på den måde kan massagen have en gavnlig effekt på sensitive heste.
 • Afbalanceringen er et godt supplement til den daglige pasning og vedligehold af din hest. Nøjagtigt lige som med smeden, tandplejeren og det tilbagevende dyrlægetjek er.

 

Massage, ledmobilisering, laser- og Kranialsakralterapi til din hest

 

Det er vigtigt for mig at understrege, at mine ydelser til hesten ikke kan erstatte et besøg af dyrlæge, kiropraktor, tandlæge, sadelmager eller smed, men jeg kan være en værdifuld samarbejdspartner og skabe synergi i forløbet.

 

Når jeg arbejder med din hest bruger jeg primært mine hænder.

 

Ved første besøg vurderes hestens bevægelser og kropsbygning. Her ser jeg efter asymmetri, gamle skader og unaturligt slid på hovene. Med i min vurdering tager jeg også hestens alder, uddannelsesniveau og anvendelse i betragtning og vi snakker om, hvordan hesten opfører sig i det daglige, og får på den måde indsamlet så mange relevante oplysninger om hestens historik som muligt.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at se hesten i arbejde, under rytter.

 

Første gang tager et sted mellem 1 og 2 timer, afhængigt af, hvad der er brug for. Det er vigtigt for mig, at hesten får en god oplevelse, og jeg tager mig derfor altid god tid. Efterfølgende laves løbende nye vurderinger af hesten, og mit arbejde tilpasses derefter.

 

Når jeg arbejder med hesten bruger jeg forskellige massageteknikker og KST (kranialsakralterapi) til at løsne for de spændinger, jeg finder i vævet. Herudover vejleder jeg i relevante stræk- og mobiliseringsøvelser (gulerodsøvelser), så hesten opnår så stor frihed i sine bevægelser som muligt.

Jeg inddrager ligeledes også gerne laserterapi i mit arbejde med hesten.

 

Der er flere måder at bruge mig på. Enten kan du tage fat i mig når du oplever at hesten pludselig arbejder mod dig i vante øvelser eller på anden vis ikke arbejder ens på begge volter. Eller du kan bruge mig forebyggende for at sikre optimal bevægelse og trivsel for din hest, samt forebygge belastningsskader og låsninger i bevægeapperatet.

 

For heste i hårdt arbejde ses den største effekt, når de afbalanceres med forholdvis korte intervaller, gerne en gang i ugen. Herudover suppleres der med øvelser mellem mine besøg.

For heste i let arbejde kan der gå længere tid mellem konsultationerne, helt op til 4-6 uger, afhængig af hestens respons på arbejdet, og anvendelse.

 

Tag hånd om din egen fysiske performance og velvære!

 

Som personlig træner, yoga-instruktør og livsstilscoach kan jeg støtte dig i retning af dine mål og drømme.

 

Jeg tror på, at de bedste resultater opnås gennem en helhedsorienteret og målrettet indsats - det betyder, at for at kunne skabe de bedste resultater i din ridning, må du skabe de bedste forudsætninger for dig og din hest.

 

Ridning handler ikke kun om hesten, der skal være i form til at kunne udføre de forskellige øvelser på forlangende. Det handler også om rytterens påvirkning af hesten, hvor præcise og effektive hjælperne er, hvor velafbalanceret rytteren er, for at minimere forstyrrende påvirkning af hesten under ridningen - og ja, din vægt betyder noget!

 

Vi ved alle at heste er sensitive dyr der relativt nemt bliver påvirket af deres omgivelser. Det stiller krav til dig som rytter i forhold til håndteringen af din hest. Har du det fornødne fysiske og mentale overskud til at kunne handle hurtigt og sikkert? Til at kunne bevare overblikket og roen, når det virkelig gælder?

 

I mit arbejde med rytteren tager jeg udgangspunkt i der, hvor du er lige nu, og i din hverdag.

Hvad enten vi arbejder med det mentale gennem coaching eller vi arbejder på din sundhed, tilpasses dette til din travle hverdag, med hest og alt hvad dertil hører.

Coaching eller livsstilsvejledning kan foregå hjemme hos dig, eller over skype/tlf.

Arbejder vi med din fysiske performance og sundhed, udarbejdes eventuel trænings- og/eller kostplan med udgangspunkt i dine nuværende vaner, for at sikre en realistisk løsning der holder på lang sigt.

Hvad får jeg ud af det?

 

 • Øget overskud, fysisk og mentalt, hvilket kan have en positiv effekt i det daglige arbejde med din hest, og i forhold til din ambitioner.
 • Forbedret balance og form og optimerer på den måde dine forudsætninger for at flytte dig rent ridemæssigt.
 • Opnå og opretholde din idealvægt, og på den måde minimere unødigt slid på din hest.
 • Stabil tilførsel af energi, trods en travl dag med mange timer i stalden.
 • Konkrete værktøjer til at arbejde med dine ambitioner i ridesporten.
 • Konkrete værktøjer til forbedring af din fysiske performance og velbefindende.
 • Realistiske løsninger, der tager højde for din livsstil og de mange timer i stalden

 

Ja tak - jeg vil gerne kontaktes!

 
 
 

Copyright @ All Rights Reserved